Şenbağlar Makale
Sivas iline 185 km, Akıncılar ilçesine 8 km uzaklıktadır.limiz Sivas İç Anadolu Bölgesi'ndedir. İlçemiz Akıncılar ise Karadeniz Bölgesi'nde yer alır. Suşehri Ovası'nın güneydoğusu köyümüzün kuruluş bölgesidir. Kızıldağ'ın kuzeye bakan yamaçlarından kaynaklanan suların toplandığı vadiye (Değirmendere) kurulmuştur. İdari olarak Sivaslı, corafi olarak Karadenizliyiz. Güneyi Kızıldağ oldukça engebeli ve yüksektir. Kuzeyi ise…
Yapım aşamasında... İçerik kısa sürede eklenecek...
Yapım aşamasında... İçerik kısa sürede eklenecek...
I-Kadın Giysileri II-Erkek Giysileri   Yapım aşamasında... İçerik kısa sürede eklenecek...
Buğday, arpa ve fiğ başlıca tarım ürünleridir. Bahçe ürünleri ise patates, soğan, domates olarak başlar ve giderek çoğalır. Meyvelerden elma, armut, ayva, dut, vişne, erik, üzüm ve ceviz gibilerinin önde geldiği görülür. Günümüzde naranciye ve incir gibi bölgesellik arzeden ürünler dışında çok sayıda meyve türü yetiştirilmektedir. Hayvancılıktan tarıma yönelmede nüfus…
Uzun zaman ön planda olan küçükbaş hayvancılık yerini büyükbaş ve besi hayvancılığına bırakmak üzeredir. Hayvanların yazlık beslenmelerinin yapıldığı, insanların da kışlık ihtiyaçlarının (yağ, çökelek, peynir, yün, vs.) temin edildiği yaylacılık olgusu da oldukça azalmıştır. Traktörlerin gelişi hayvanların gücünden yararlanmayı bitirmiştir. Az da olsa arıcılık yapanlar bulunmaktadır. HAYVANSAL ÜRÜNLER 1- Süt…
Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş ;Savaşı'nı da içeren
1-Yaylacılık: Yaz mevsiminin 3-4 ayını kapsar. Hayvanlara ve insanlara sayısız yararları vardır. Çam kokulu, soğuk sulu, serin ve temiz havalı günlerdir. Günümüzde ancak 3-5 aile tarafından sürdürülmektedir. 2-İmece: Karşılıksız ve gönüllü yardımlaşmadır. Günümüzde unutulmak üzere olan güzel geleneklerimizden biridir. 3-Yatır ziyareti: Yorucu yaz işlerinin bitimi ve yaylacıların dönüşünden sonra topluca…
Köyümüzün, ulaşabildiğimiz en eski belgelere göre ilk adı "Şehnikâr" dır. Bu isim bir rivayete göre; "Şah ve "Nigar" kelimelerinin birleşimidir. Eski kimliklerde ise "Şehnigar" ya da "Şehniger" olarak yazılmıştır. Yörenin halk ağzıyla da "Şehneer" diye söylenir.Bahçelerdeki yaşlı ağaçlara bakınca köyümüze yerleşim tarihinin çok eski olmadığı görülür. Bilinen büyük aile sayısısnın…